Hidro

hidro

Incepand din 1952, de cand a fost infiintata, Formin SA a executat si pus in functiune cateva mii de foraje de apa de mare si mica adancime.

In ultimii ani ne-am construit o reputatie solida in furnizarea de apa prin foraje si lucrari de punere in functiune pe masura asteptarii clientilor nostri. Utilizand tehnologii moderne si prin utilizarea de materiale de inalta calitate, reusim sa realizam proiecte fiabile pentru alimentari cu apa.

Fiecare proiect de alimentare cu apa este efectuat in functie de cerintele specifice ale fiecarui client, oferind un serviciu complet care acopera toate aspectele, incepand de la studiul hidrogeologic, lucrarile de foraj si echipare pana la intretinere si reabilitare.

Apele subterane sunt o sursa importanta deoarece, spre deosebire de apele de suprafata, cele subterane sunt de regula mai putin sau deloc poluate si pot fi potabilizate cu masuri minimale sau fara vreo prelucrare. Apa subterana provine din infiltratia directa a precipitatiilor atmosferice, din infiltrarea apei de suprafata prin malurile permeabile ale raurilor si lacurilor, din condensarea vaporilor de apa în porii rocilor subterane.

După modul de cantonare si scurgere in subteran, panzele sau cursurile de apa subterana exploatabile pot fi:

● cursuri subterane în roci fisurate sau carst;

● strate acvifere freatice, de mica adancime (pană la cca. 40 m), cantonate in roci granulare, fara a fi sub influenta directa a apelor de suprafata din vecinatate, sau alimentate pe cale artificiala din ape de suprafaţă;

● strate acvifere de mare adancime (peste cca. 40 m), cantonate in roci granulare, fara a fi sub influenta directa a apelor de suprafata;

● izvoare provenite din stratele subterane care ies la suprafata datorită conditiilor geomorfologice locale

BENEFICIARI

Publici si Industriali

  • sisteme de alimentari publice cu apa
  • nevoi industriale locale
  • combaterea incendiilor
  • irigatii in agricultura

Rezidentiali