55 ANI EXPERIENTA /  PESTE 8000 DE FORAJE
©2008, www.formin.ro. Toate drepturile rezervate
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Intrebare: Unde va gasim?
Raspuns: Ne puteti gasi in Caransebes, Caras-Severin.Aria in care ne desfasuram activitatea include toata zona de sud-vest a tarii, judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti,Timis, dar in functie de cerinte dispunem de capacitatea tehnica necesara pentru a satisface solicitari in orice locatie.

Intrebare: Cum ma hotarasc unde sa forez?
Raspuns: Mai multi factori contribuie la alegerea locului forajului:
·       terenul si accesibilitatea la locul forajului;
·      respectarea distantei legale fata de orice sursa de poluanti;
·       asezarea prezenta sau viitoare a locuintelor sau a altor cladiri. 

Intrebare: Cat de adanc trebuie sa forez pentru a gasi apa?
Raspuns: Caracteristicile majoritatii forajelor variaza, ele diferind prin adancime, constructie sau randament. Formatiunile geologice din zona dumneavoastra determina in general la ce adancime si ce solutii tehnice trebuiesc adoptate la construirea unui anume foraj.Datorita experientei vaste pe care o are echipa noastra, precum si a posibilitatii de a consulta datele inregistrate din zona respectiva putem sa va furnizam o descriere foarte apropiata de realitate a  ceea ce este necesar pentru constructia forajului si costurile estimative.

Intrebare: De cata apa am nevoie?
Raspuns: Aceasta depinde de necesitatile fiecaruia. Rata de consum zilnic este estimata la aproximativ 0,5 m³/zi, dar aceasta cifra difera foarte mult de locul unde se gaseste resedinta sau de activitatile pe care le desfasoara zilnic familia respectiva.

Intrebare: Ce este o cimentare?
Raspuns: Cimentarea este etansarea gaurii de sonda in jurul burlanului de tubare pentru a evita contaminarea stratelor.

Intrebare: Ce este un filtru si este el obligatoriu la un foraj?
Raspuns: Exista mai multe tipuri de filtre fabricate din diverse materiale. Filtrele sunt utilizate  pentru deschiderea stratelor care cantoneaza apa, reprezentand calea de acces a apei din subteran catre suprafata. 

Intrebare: Ce tipuri de pompe instalati?
Raspuns:  Putem sa instalam la cererea clientului orice tip de pompa, dar noi recomandam in special pompele de tip Grundfos sau Lovara. Consideram ca aceste tipuri de pompe sunt printre cele mai eficiente si fiabile, fiind astfel putin costisitoare in timp.

Intrebare: Cum determinati ce tip de pompa este bun pentru foarajul meu?
Raspuns: In functie de caracteristicile forajului ( debit, nivel hidrodinamic, nivel hidrostatic)   corelate cu  debitul de apa ce ii este necesar clientului putem sa  stabilim tipul de pompa potrivit. Aceasta impiedica o exploatare nerationala a forajului care poate determina atat deteriorarea pompei cat si innisiparea forajului.

Intrebare: Cat ma costa forajul si pompa?
Raspuns: Pentru a face o astfel de evaluare trebuie sa avem in vedere  mai multi factori care variaza in functie de constructia si exploatarea forajului respectiv, de aceea trebuie sa ne contactati cu datele exacte despre locatia si dorintele dumneavoastra pentru a putea sa va dam un pret de cost real al lucrarii. Va rugam sa ne contactati cu orice problema ati avea.

Intrebare: Daca forajul meu seaca, ce trebuie sa fac?
Raspuns: Nu exista solutii care se pot aplica la toate forajele. Ca sa putem da o solutie trebuie ca o echipa de la firma noastra sa se deplaseze la fata locului, sa analizeze situatia si sa aleaga varianta optima de rezolvare a problemei.





FORAJE PENTRU CERCETAREA SI EXPLOATAREA APELOR  SUBTERANE       Societatea noastra executa foraje pentru alimentarea cu apa potabila, industriala, minerala, plata sau termala a celor interesati, atât persoane juridice cât si fizice.        Executam foraje de adâncimi si diametre diferite, în functie de solicitarea clientului si de situatia hidrogeologica locala. Adâncimile la care sapam variaza obisnuit între 50 – 200 m, dar dispunem si de instalatii cu care putem atinge 800m. Diametrele de sapare pot ajunge la 720 mm. În functie de adâncime si de configuratia terenului saparea se poate face cu un diametru unic sau in trepte, cu carotaj continuu, partial sau în sapa.            Tubarea sondelor se poate face în plastic sau în metal.         Stabilirea adâncimii de sapare cade în raspunderea clientului, dar pentru unele zone din judetele  pentru care dispunem de informatii hidrogeologice detaliate, aceasta se poate stabili de comun acord.          Dupa sapare, sondele mai adanci sau cele situate în zone necunoscute hidrogeologic vor fi investigate geofizic, în caz contrar toata raspunderea  cade în sarcina clientului. Prin efectuarea carotajului geofizic se stabileste prezenta stratelor acvifere, adâncimea exacta a acestora, gradul de mineralizare al apei si tipul rocilor strabatute de foraj. Pe baza datelor  geofizice, geologice si hidrogeologice adunate se stabileste programul de largire, tubare si finalizare a sondei.          În vederea reducerii costurilor se va executa întâi forajul geologic cu diametru mic. În functie de datele rezultatele investigatiei geofizice si a celorlalte date se va proceda la largirea sondei si la echiparea acesteia. În final vom efectua testarea sondei si vom stabili parametrii optimi de functionare. De la caz la caz putem preleva probe de apa în vederea efectuarii de catre laboratoarele abilitate a analizelor chimice si bacteriologice necesare pentru stabilirea calitatii apei. Beneficiarul va primi un dosar cu toate datele privind constructia sondei, datele hidrogeologice  si regimul optim de exploatare.            Obtinerea tuturor avizelor necesare executiei sondei si exploatarii apei cade în sarcina beneficiarului, dar noi putem contribui la elaborarea documentatiilor.            Pentru executarea forajelor hidrogeologice, societatea are în dotare urmatoarele utilaje:  motocompresoare  grupuri electrogene de .Societate specializata in studii geotehnice pentru: Cai ferate, Drumuri, Poduri, Lucrari de arta, Constructii civile si industriale.


  ANUNT VANZARI  –  INCHIRIERI                     SC FORMIN SA vinde si/sau inchiriaza urmatoarele                   utilaje :    Strung SN 800 * 3000   Buldozer S 1500    Tractor  U 650   IFRON   Miniexcavator BOBCAT 331 (adancime 3 m)   Motocompresor MC 5    Electrocompresor C10   Motocompresor KAESER 7 bar   Motocompresor ATLAS COPCO XA 175  8 bar    Motocompresor INGERSOL RAND 20,7 bar   Motocompresor INGERSOL RAND vhp 700 14 bar   Motocompresor ATLAS COPCO 7 bar   Motocompresor ATLAS COPCO 4 bar   Generator  Laser 13 kw     Generator ATLAS COPCO 7,5 kw                    autovehicule :   TAF cu cisterna   Basculanta 16 tone    Carosata 16 tone   Camioneta MERCEDES 3,5 tone   Camion TATRA 815  6×6  22 tone   Camioneta TV   Autoutilitara Dacia 1304 papuc   Dacia 1310 berlina   ARO 244   ARO 243  sC FORMIN SA  efectueaza transporturi de marfa de pana la 20 tone cu trailer cu cale, senile si alte autovehicule. DATE DE CONTACT:Persoana de contact :Daniel Iordanescu  e-mail :Tel : 0255/511250   GSM : 0724374441