55 ANI EXPERIENTA /  PESTE 8000 DE FORAJE
©2008, www.formin.ro. Toate drepturile rezervate

piezometre = foraje de monitorizare a nivelului apei subterane.

       Proiectarea retelelor de monitorizare pentru apele subterane este extrem de importantã, deoarece trebuie obtinut maximum de informatii cu privire la extinderea poluãrii cu azotati în apele subterane, care constituie de cele mai multe ori singura sursã de apã potabilã (ex. în zonele rurale).
       Amplasarea si proiectarea forajelor de observatie, trebuie sã fie adecvate in functie de: ?? scopul pentru care este utilizat forajul (mãsurarea nivelelor de apã, colectarea probelor de apã ) ;?? adâncimea care trebuie atinsã; coloana filtranta a unui foraj trebuie sã fie indeajuns de lungã pentru a intersecta zona saturatã peste intervalul de fluctuatii anuale ale nivelului apei; diametrul interior cel mai potrivit este in general cuprins intre 51,8 mm si 102 mm.
       O coloana filtranta mai lungã are o mai mare probabilitate de intersectie a penei de poluare cu azotati; la forajele de observatie cu scopuri multiple (ex. detectarea lichidelor in faza neacviferã, colectarea probelor de apã din stratul superior al acviferului) ; lungimea coloanei iltrante poate varia de la 6 m la un minimum de 1,5 m; forajele cu diametre mai mici de 25mm – 51,8 mm ( piezometre ) instalate de obicei in acvifere au coloana filtranta foarte scurtã, punctul de mãsurã fiind la baza forajului si nu la nivelul suprafetei apei.
       Pentru evaluarea extinderii poluãrii cu nitrati, forajul trebuie sã deschida perfect toata partea saturata a acviferului freatic cu coloana filtranta. Dupã ce s-a stabilit locul forajului de observatie si acesta a fost executat, se pot preleva probe de
la diferite adâncimi.
       La stabilirea retelei de monitorizare a calitãtii apelor subterane trebuie luate în considerare si continutul azotatilor din apele freatice, amplasate pânã la adâncimea de 30 m (apa din fântânile particulare), care constituie sursa de apã pentru majoritatea localitãtile rurale .
       Obiectivele primare ale unei reþele de foraje de observatie sunt:
1. asigurarea accesului pentru mãsurarea nivelelor apei subterane sau a suprafetei piezoelectrice a acviferului;
2. prelevarea probelor de apã subteranã
       Forajele de observatie furnizeazã de asemenea date hidrogeologice si ajutã la determinarea proprietãtilor hidraulice ale formatiunii în care se produce poluarea cu azotati.




foraje de alimentare cu apa de medie si mare adancime; foraje speciale pentru constructii, foraje geotermale pentru incalzire ( pompe de caldura)


  ANUNT VANZARI  –  INCHIRIERI                     SC FORMIN SA vinde si/sau inchiriaza urmatoarele                   utilaje :    Strung SN 800 * 3000   Buldozer S 1500    Tractor  U 650   IFRON   Miniexcavator BOBCAT 331 (adancime 3 m)   Motocompresor MC 5    Electrocompresor C10   Motocompresor KAESER 7 bar   Motocompresor ATLAS COPCO XA 175  8 bar    Motocompresor INGERSOL RAND 20,7 bar   Motocompresor INGERSOL RAND vhp 700 14 bar   Motocompresor ATLAS COPCO 7 bar   Motocompresor ATLAS COPCO 4 bar   Generator  Laser 13 kw     Generator ATLAS COPCO 7,5 kw                    autovehicule :   TAF cu cisterna   Basculanta 16 tone    Carosata 16 tone   Camioneta MERCEDES 3,5 tone   Camion TATRA 815  6×6  22 tone   Camioneta TV   Autoutilitara Dacia 1304 papuc   Dacia 1310 berlina   ARO 244   ARO 243  sC FORMIN SA  efectueaza transporturi de marfa de pana la 20 tone cu trailer cu cale, senile si alte autovehicule. DATE DE CONTACT:Persoana de contact :Daniel Iordanescu  e-mail :Tel : 0255/511250   GSM : 0724374441